Skip to content
Beállítás
Increase font size Decrease font size Default font size
Menü útvonal: Honlap arrow EXTRÁK arrow RECEPTEK
RECEPTEK PDF Nyomtatás E-mail

Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban

Összetevők
4 db csirkemell
4 szelet Ahidai sonka
8 szelet sajt
5 dkg vaj
2 ek liszt
3 dl tej

bors
10 dkg reszelt sajt
1-1,5 dl tejszín

Elkészítés

A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk és besózzuk , ráterítjük a sonkát és mindegyikre 1 szelet sajtot. Felgöngyöljük és egy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. Vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a tejjel, sózzuk , borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínnel hígítjuk. A göngyölt hús tetejére is tesztünk egy-egy szelet sajtot és ráöntjük a húsok tetejére a szószt. Előmelegített sütőbe 175 fokon 30 percig sütjük.


SONKÁS-MOZARELLÁS CUKKINI RECEPT

A cukkínit megtisztítás után felkarikázzuk, majd fűszeres lében megpároljuk. Ha kész, 1-1 KENTUCKY sonka kockát teszünk a tetejére, erre mozarella szeletet, és betesszük a mikro sütőbe néhány perce, hogy a sajt ráolvadjon. A tetejét megszórjuk oreganóval.

A maradék mozarella golyót egy pohárba teszük, nagyon pici olajat öntünk rá, majd megszórjuk sóval, és oreganoval. Párolt zöldséggel tálaljuk.

Megjegyzés
A cukkíni, a mozarella és a sonka is alacsony kalóriatartalmú, így jól illenek a fogyókúrás étrendbe. Magas vitamintartalma mellett a cukkíni rostban is gazdag, ami a belek mozgását serkenti.

Munkaidő:
20 perc

Elkészítési idő:
30 perc


Sonkás burgonyasaláta recept


Hozzávalók:
4 személyre:

* 50 dkg főtt burgonya
* 20 dkg főtt, füstölt Andráshidai tarja vagy sonka
* 2 ecetes uborka
* 1 1/2 dl majonéz
* 2 dl tejföl
* 2 savanyú alma
* 1 késhegyni só
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* 1 mokkáskanál törött bors


Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés módja:
A majonézt egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük a tejfölt, az összepréselt fokhagymát, a sót és a többi fűszert. A főtt burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, csakúgy, mint a sonkát és az uborkát. Az alma magját eltávolítjuk, majd apró szeletekre felvágjuk. Az összes hozzávalót a mártásba tesszük, alaposan átforgatjuk, majd tálalás előtt a hűtőben állni hagyjuk.


Sonkás lángos


* bors
* burgonya
* cukor
* élesztő
* liszt
* só
* tej
* tejföl
* sonka
* tojás
* tészták

Hozzávalók:
4 dkg élesztô 1 dl tej 1 ek cukor 20 dkg fôtt burgonya 50 dkg liszt 1
kk só 20 dkg AHIDAI pulkamell sonka 2 tojássárgája késhegynyi ôrölt bors 1 dl tejföl


Elkészítés:
Az élesztőt beletördeljük a tejbe, beleszórjuk a cukrot, és jól
elkeverjük. Tetejét megszórjuk liszttel és konyharuhával letakarva
meleg helyen kb. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson. Összetörjük a főtt
burgonyát, összekeverjük a liszttel, a sóval, majd beledolgozzuk az
élesztőt. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tészta
legyen belőle. Addig dagasztjuk, amíg nem ragad már sem a kezünkhöz,
sem a tálhoz. Letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel. A sonkát
apróra vagdaljuk, majd a tojássárgákkal, a borssal és a tejföllel sűrű
masszává keverjük. A megkelt tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk,
fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk, a tésztákat kicsit
széthúzzuk, hogy nagyobbak legyenek. Egy evőkanál húskeveréket teszünk
egy tésztakorongra, és egy másikkal befedjük, széleit jól
összenyomkodjuk. Ruhával letakarva még fél órát kelesztjük, majd
alacsony, vajjal kikent tepsibe tesszük, olajjal vagy vajjal a tetejét
megkenjük és 180 fokon kb. 30-35 perc alatt kisütjük. Változat:
Süthetjük bő forró olajban is, de ügyeljünk arra, hogy a töltelék miatt
tovább sül, mint a "sima" lángos.,


Húsos sonka hagymaruhában


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg AHIDA főtt pulykasonka
20 dkg sertéscomb
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 tojás
2 zsemle
2 közepes hagyma
diónyi vaj
tej
bors

A zsemléket áztasd tejbe, és jól csavard ki. A húst, a sonkát és a szalonnát daráld le, majd dolgozd össze a zsemlékkel, a tojásokkal, sóval és őrölt borssal. Egy kivajazott tűzálló tálat bélelj ki felkarikázott hagymával, terítsd bele a húsmasszát, és azt borítsd be a maradék hagymával. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd körülbelül egy órát.


Húsvéti sonka | Húsvéti petrezselymes sonka


Húsvéti sonka recept igazi francia recept alapján
Hozzávalók:
* egy 3 kg-os sonka
* fehér bor
* vöröshagyma
* kakukkfű
* babérlevél
* fokhagyma
* petrezselyem
* bors


Elkészítés:
A sonkát egy éjszakára hideg vízbe tesszük így kiázik bel?le a só.
Egy nagy lábos vízbe öntünk egy kis fehér bort , beletesszük a
hagymát, kakukkfüvet és a húsvéti sonkát, jól megborsozzuk és
nem túl erős tűzön körülbelül 3 órát főzzük.
Mikor megfőtt a főzőlében hagyuk kihűlni majd kivesszük és vastag
szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb tálban rétegesen elhelyezzük a sonka szeleteket,minden
egyes réteg közé a vékonyra szeletelt petrezselymet és a préselt
fokhagymát hintjük.
Meglocsoljuk egy kevés borecettel,alufóliával lefedjük és behelyezzük
a hűtőbe.

 


Olajbogyós sonkabatyuk


Hozzávalók 8 darabhoz:
* 30 dkg májkrém
* 6 evőkanál tejföl
* 1 evőkanál konyak
* 16 szem magozott, zöld olajbogyó
* 8 vékony szelet Olivás csirkemell rolád
Előkészítés: A májkrémet tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a konyakot, és simára keverjük. Az olajbogyót durvára összevágjuk.

Elkészítés: Kiterítjük a sonkaszeleteket, a közepükre elosztjuk a májpástétomot, rászórjuk a felaprított olívabogyót. Összehajtjuk a szeletek szemben lévő csücskeit, majd összetűzzük egy fogpiszkálóval. Friss salátalevelekkel kirakott tálon szervírozzuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 darab: 216 kcal


Sajttal és sonkával töltött bundás palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:
* 2 evőkanál vaj
* 3 tojás
* 10 dkg + 2 dkg liszt
* 5 dl tej
* csipet só
* 12 szelet AHIDA Cigány sonka
* 12 szelet sajt
* liszt, zsemlemorzsa és tojás a panírozáshoz
* olaj a sütéshez


Elkészítés:A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a 3 tojást, a 10 dkg lisztet, a tejet és a sót. Csomómentesre keverjük, és 1 órát pihentetjük. Hagyományosan palacsintát sütünk belőle. A kisült tésztára egy szelet sonkát és egy szelet sajtot teszünk, és kétszer kettőbe hajtjuk. Fogvájóval rögzítjük a szélét. Bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és forró olajban kisütjük.

Megjegyzés:
Illik hozzá saláta. Én gulyáslevest főztem, ezt készítettem hozzá.


Sonkakrémes saláta


Hozzávalók:
• 10 dkg szeletelt nyers sonka
• 10 dkg szeletelt AHIDA főtt sonka
• 10 dkg mascarpone sajt
• 10 dkg ricotta vagy tehéntúró
• 1 fél citrom leve
• 1 kis fej saláta
• néhány levél rucola
• 1 fej radicchio saláta
• ízesítéshez só, bors

Elkészítés:
Egy tálban összetöröm a ricottát vagy a túrót egy villa segítségével majd hozzáadom a mascarpone sajtot, és óvatosan összekeverem. A masszát citromlével, sóval, borssal ízesítem, majd két egyenlő részre osztom.
A kockákra vágott nyers és főtt sonkát összeturmixolom, a sonkapépet a túrós-sajtos krémhez keverem.
A kész krémeket egy időre hűtőbe rakom. A salátákat megmosom, megszárítom, majd összetépkedem, és összekeverem. Egy nagy tányérra halmozom a leveleket, a tetejükre pedig nyomózsákkal csillag-
és virágszerű díszítéseket nyomok a sonkakrémből.
A maradék krém pirítós kenyérre kenve is nagyon finom.


Sonkás-tejszínes tortellini

40 dkg tetszőleges kész tortellini, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olivaolaj, 3 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 20 dkg főtt sonka, 5 dkg parmezán.
A hagymát apróra vágom, a fokhagymát átpréselem és olajban megpirítom. Ráöntöm a tejszínt és lassú tűzön besürítem. A tortellinit sós vízben kifőzöm, ráteszem a fele sajtot, a csíkokra metélt sonka felét - (a másik fele a mártásba jön). A mártást sózom, borsozom és szerecsendióval szórom meg. Megforgatom benne a torlellinit. A tálban rászórom a maradék parmezánt.
Tojással rakott párizsi recept
Kategória:
Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Személyenként:

10 dkg AHIDA baromfi párizsi
1 tojás
1-2 paradicsom
vöröshagyma
cukor
ecet

Elkészítés:
A felkarikázott párizsi héját lehúzzuk. Főzzünk mindenkinek egy tojást keményre, veszünk egy-két nyers paradicsomot. Kevés vízzel cukros, ecetes salátalét készítünk, ízlés szerint lehet édesebb vagy savanyúbb. Karikázzunk fel egy fej vöröshagymát, ha lila, az sem baj. A párizsit rakjuk mély tálba, tegyünk rá egy sor tojást, hagymát, paradicsomot és folytassuk a rétegezést párizsival és a többi hozzávalóval.Ha készen vagyunk, öntsük le a salátalével, és egy-két órára tegyük a h?tôszekrénybe. Kiváló saláta, de vacsora is lehet.

 


Párizsis Pizza recept

* élesztő
* liszt
* sajt
* só
* AHIDA sajtos baromfi párizsi
* szalámi
* ketchup
* majonéz
* pizzakrém
* tészták
Hozzávalók:
0,5kg liszt
1 élesztő
csipet só
víz
szalámi
párizsi, sajt
ketchup,majonéz
pizzakrém
Elkészítés:
Az élesztőt megfutattom,majd a lisztel összegyúrom,beleteszem a sót,és
annyi vizet hogy álljon össze.Ezeket pihentetem .Egy kicsi ketchupot
összekeverek a pizzakrémmel,és előkészitem a pizzára teendő
dolgokat.pl:lereszelem a sajtot stb Miután a tészta kellően
megkelt,kiolajozott tepsibe beleöntjük,és forró sütőbe tesszük .Mikor
majdnem kész rákenjük a pizzakrémet,és feltesszük feltéteket.


Sajtos-sonkás érmék , pulykamell recept


* liszt
* olaj
* só
* trappista sajt
* zsemlemorzsa
* pulykamell
* főtt füstölt tarja
* tojás
* főétel
* gyors
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
4 szelet főtt füstölt tarja
4 szelet vastagabb trappista sajt
Bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Sütéshez olaj
Elkészítés:
A pulykamellből vágjunk 8 nagyjából egyenlő szeletet, majd klopfoljuk ki őket. Vegyünk egy pulykamell szeletet, tegyünk rá egy tarját és sajtot is. Tűzzük össze fogvályóval, majd bundázzuk be. Végül forró, bő olajban süssük aranybarnára. Figyelem! Minden esetben szóljunk, hogy fogvályók vannak az ételben, vagy a legjobb ha sütés után eltávolítjuk őket! Mazsolás rizzsel és alma befőttel tálalva, remek ebéd vagy vacsora válik belőle.


Sajtos, sonkás "bécsi" recept, sertéskarajból


* liszt
* trappista sajt
* zsemlemorzsa
* sertéskaraj
* gépsonka
* tojás
* diák
* főétel
* gyors
Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
10 dkg gépsonka
10 dkg trappista sajt
Bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A jól kivert sertésszeleteket
sózzuk, törött borssal meghintjük, vegetával ízesítjük. Gépsonka és trappista
sajt kockákkal megtöltjük. Összegöngyöljük, hústűvel vagy fogvályóval összetűzzük. Lisztbe,
tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk. Bő zsírban megsütjük. Zöldségkörettel vagy hasábburgonyával
tálaljuk.


Rakott kenyér recept

Hozzávalók:
kenyér(akkor a legjobb, ha közepesen szikkadt)
reszelt sajt
tojás
só, ételízesítő
tej
felvágott
újhagyma
olaj
ízlés szerint lehet bele ananászt is tenni

Elkészítés:
Egy közepes nagyságú tepsit kikenek olajjal. Majd szépen kibélelem tejbe áztatott kenyérszeletekkel. Ezután felszeletelem a felvágottat és ráteszem a kenyér tetejére.(ez a felvágott lehet akár AHIDA sonka, kolbász, párizsi, virsli stb.) Ha szeretitek itt lehet tenni bele ananászt is! Megszórom reszelt sajttal, majd a tetejére teszem a szintén tejbe áztatott maradék kenyérszeleteket. Ezután felverem a tojásokat(5-6 biztos kell rá), beízesítem őket, majd ráöntöm a kenyér tetejére. Megszórom reszelt sajttal, és ízlés szerint apróra vágott újhagyma-szárral. Előmelegített sütőben sütöm, míg a teteje közepesen barna nem lesz.

Tanácsok:
Bármi más mehet bele, ízlés szerint!

Elkészítési idő: 50 perc

 

Nyelv választó

Adatkezelés

A honlap úgynevezett cookie-kat (sütiket) alkalmaz az oldal használatával összefüggésben. A cookie-król, illetve használatukról részletesebb információt ezen a linken talál. Amennyiben az "Elfogadás" gombra kattint, Ön tudomásul veszi a cookie-k használatát.

        

KAPCSOLAT

Húsüzem Kft. 8900 Zalaegerszeg,
Gazdaság u. 26.
Telefon: 92/510-185
Fax: 92/510-186
Mobil: 30/377-1370
E-mail: ahida@ahida.hu

CERTOP

 

FELIR nyilatkozat

Éves jelentés